*A két ujjnyi steak „rare” elkészülhet 6 perc alatt is magas hőmérsékleten, míg egy 4 ujjnyi csontos steak elkészítési ideje „medium-ra” akár 30 perc is lehet közepes vagy alacsony hőfokon.
Hogyan készítsünk tökéletes STEAK-et már az első alkalommal?Vásároljon csodálatos steak-nek valót, amely legalább 4 cm vastagságú szeletenként! Vegye ki a húst a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt! Vonja be a húst könnyedén olajjal és szórjon rá tengeri sót! Készítse elő a serpenyőt vagy a grillt vékony olajos bevonattal! Nyomja a húsba az Ön ízlésének megfelelő készültségi fokra kalibrált Steak Champ-et (pl medium)! Kérgezze meg a steak mindkét oldalát magas hőfokon két perc alatt! Csökkentse a hőt (130-170°C) és forgassa a húst gyakran, hogy biztosan egyenletesen süljön át! Amikor a LED dupla villogásra vált, fejezze be a sütést és helyezze át egy tányérra a hússzeletet. Hagyja a húst pihenni, amíg a villogás abbamarad. Távolítsa el a Steak Champ-et és fűszerezzen ízlése szerint! Jó étvágyat! |